Infrardeča savna


Infrardeča toplota, ki prodre skozi kožo, spodbuja prekrvavitev in presnovo ter zagotavlja telesu ponovno zdravstveno ravnovesje in stanje dobrega počutja. Človeško telo zazna infrardeči žarek v obliki toplote, vendar le ti niso vidni s prostim očesom. Za razliko od klasične finske savne, ki segreva zrak v kabini, z infrardečimi grelci segrejemo telo, žarki pa prodrejo neposredno pod kožo, v tkiva. Na ta način aktivirajo izgon nečistoč s potenjem, hkrati pa omogočajo sprostitev mišic ter povečanje krvnega obtoka.

>> artikli iz te kategorije
Finska savna


Finska savna je najbolj poznan način savnanja, vroč zrak, ki ga oddaja pa resnično pripomore k razstrupljanju telesa. V finski savni se že takoj po nekaj minutah pričnete potiti, znoj pa ni le voda, temveč je poln soli, maščobnih kislin, sladkorja, holesterola itd., kar pa se iz telesa izloča skozi znoj. Koža je s svojimi 3 milijoni znojnih žlez najbolj pomemben sistem za izločanje nečistoč iz telesa. Prav tako je zelo pomemben pri obnavljanju, čiščenju in razstrupljanju kože, hkrati pa jo tudi zelo omehča. Savnanje na način vroče/mrzlo je odličen način za izboljšanje krvne cirkulacije, zmanjšanja oteklin ter občutka utrujenosti rok in nog. Za razliko od turške savne, se le-ta priporoča tistim, ki trpijo za revmatizmom in artritisom.

>> artikli iz te kategorije


Turška savna - Hammam


Hammam iz arabske besede "toplo” je pravi ritual očiščenja. Z vstopom v savno najprej sprostijo in ogrejejo telo, nato pa ga temeljito očistijo s črnim milom, narejenim iz oljčnega olja in soli "Savon Noir”. Po čiščenju se s telesa odstranijo odmrle celice s pomočjo "Kessa” rokavic. Po želji se lahko celotni ritual dopolni tudi z energično masažo z uporabo arganovega olja, ki ga imenujejo tudi tekoče zlato Maroka. V državah Magreba in v vzhodni Evropi je čistoča bistvenega pomena. Osvobojena številnih toksinov iz telesa pa bo vaša koža ponovno zadihala in zasijala.

Biosavna


Toplota, ki razvaja. Uživajte v trenutku pravega udobja dobrega počutja v savni s prijetno temperaturo in nizko vlažnostjo. Biosavna je srednje vroča savna, ki omogoča telesu, da se postopno prilagodi bolj intenzivnemu savnanju. To je zelo pameten in zdrav način, da se pred samim vstopom v finsko savno seznanite z reakcijo svojega telesa na visoko temperaturo. Srednja vlažnost in srednja temperatura bo sprostila vaše telo, ter vas seznanila s svetom toplote.Solna terapija


Solna terapija (halos = sol) je absorpcija slanih delcev, ki so zelo koristni za zdravje ljudi. Pozitivne lastnosti soli so poznane že iz antičnih časov, ko so se ljudje zdravili v naravnih solnih jamah, bogatim s slanimi delci, ter uspešno odpravljali bolezni dihal. Primerna je za vse generacije, saj je v veliko pomoč pospeševanju celjenja številnih bolezni, zlasti tistih povezanih z dihali. Carmenta Halotherapy kabine so ponovno poustvarile metodo umetnega razmnoževanja, ki združuje zdravilno okolje jam z zdravilno močjo soli. Mešanica temperature (26° C) in koncentracija mikroniziranih delcev soli, ustvarjenih s posebnim orodjem, v kombinaciji z odličnim dizajnom ter modernim udobjem, naredi te kabine idealne za pridobitev največje koristi.
Ledena jama


Mraz, ki obnavlja. Pri toplotnih obdelavah je mrzlo ravno tako pomembno kot vroče. Izredna zmogljivost mraza, ki aktivira vse sisteme samozdravljenja v telesu je bila znana že v antiki. V rimskih termah so bile ledene jame tesno povezane z vročimi komorami, namreč drgnenje z ledom preprečuje nepotrebno ter nezdravo dodatno potenje, enkrat, ko je terapija z vročino končana, npr. po savnanju v finski savni. Ledena kabina vzdržuje temperaturo med 5° C in 10° C, pri čemer morajo tudi največji ventilatorji vzdrževati ravno pravo kombinacijo zraka in mraza, značilnega za nordijske države.


Parna savna


Najstarejši poznan način zdravljenja v wellnessu je s pomočjo pare. Parno savno so uporabljali že rimljani, egipčani in grki, ki so verjeli, da para ne le regenerira telo, temveč tudi dušo. Uživajte v izkušnji popolnosti dobrega počutja. Ta hidroterapija uporablja vodo v obliki pare, ki hitro segreva celotno kožo in dihalne poti. Medtem ko telesna temperatura v savni narašča s paro, se krvne žile širijo, kri pa teče bolje in hitreje v vse dele telesa. Fina para nežno ovije telo, medtem ko topla temperatura omehča kožo ter jo očisti toksinov hkrati pa pomaga pri sproščanju stresa. Parna savna deluje z visoko vlažnostjo (90-95 %), kar pomeni temperaturo med 40-45° C, ki pospešuje potenje manj intenzivno kot v toplem in suhem okolju (finska savna), vendar je količina znoja enaka, samo, da je potrebno postopek večkrat ponoviti. Parna savna je eden najboljših načinov odpravljanja glavobola, živčnosti, laringitisa in faringitisa (vnetje žrela).Razstavni salon
P.E. Ljubljana
Jarška cesta 10a
1000 Ljubljana070 426 700
031 360 200DELOVNI ČAS:

Le po predhodnem dogovoru.
Zaradi zagotavljanja najvišje kakovosti
naših storitev smo veliko odsotni na
terenu, zato vas prosimo, da nas za ogled
izdelkov predhodno pokličete


Izdelava: MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?